Ήταν 29 Απριλίου 2015 όταν ο Φοίνικας Αγυιάς έφευγε για 10η φορά στη σεζόν ηττημένος από το γήπεδο (για τον 1ο Όμιλο της Γ1 Κατηγορίας 2014-2015), αυτή τη φορά απέναντι στον Κένταυρο με σκορ 25-37. Εκείνη η ήττα, ουσιαστικά, έσβησε τις ελπίδες του Φοίνικα να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση και να αποφύγει τον υποβιβασμό. Όπερ και εγένετο.

Σχεδόν 4 χρόνια μετά, μετά από 3 χρόνια ταλαιπωρίας στην Γ2 Κατηγορία για την ομάδα της Αγυιάς, οι δύο ομάδες βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες στο ίδιο γήπεδο για την ίδια κατηγορία.

Το ματς ξεκίνησε δυνατά με τον Φοίνικα Αγυιάς να παίρνει κεφάλι στο σκορ νωρίς, το οποίο και διατήρησε μέχρι το τέλος της 1ης περιόδου (17-9). Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να γκρεμίσουν ότι έχτισαν στο 1ο δεκάλεπτο καθώς με επιμέρους σκορ 3-19! ο Κένταυρος έφερε τούμπα το ματς παρασύροντας στον ρυθμό του τους “κυανέρυθρους”. Σκορ ημιχρόνου: 20-28

Παρά την κακή εικόνα του 2ου δεκαλέπτου, οι παίκτες του Φοίνικα σοβαρεύτηκαν παίζοντας πιο σκληρά στην άμυνα (όπως επέβαλε ο ρυθμός του αγώνα) και πιο συγκεντρωμένα στην επίθεση βρίσκοντας ευκολότερα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ο Φοίνικας έχτισε πάνω στην υπέρ του διαφορά φτάνοντας στο τελικό 58-48.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Κενταύρου Πατρών για την προσπάθειά των παικτών της.

By Spyrus

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.