Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Γ1 Κατηγορίας 2018-19 στα γραφεία της ΕΣΚΑ-Η με παρόντες σχεδόν όλους τους εκπροσώπους των 16 ομάδων αλλά και των εκπροσώπων της Ένωσης.

Ανακοινώθηκε στις ομάδες το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος 18-19 και καθορίστηκαν οι δύο όμιλοι αλλά και το πρόγραμμα των αγώνων.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των 8 ομάδων οι οποίες θα παίξουν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας για την κανονική περίοδο. Μετά το πέρας των 14 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου οι 4 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στα playoffs του πρωταθλήματος (μεταφέροντας τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου), με τις 3 πρώτες να κερδίζουν την άνοδο στην Β’ Κατηγορία για την επόμενη σεζόν.

Αντίθετα, οι ομάδες που θα καταλάβουν την τελευταία θέση (8η) κάθε ομίλου θα υποβιβαστούν στην Γ2 Κατηγορία. Επίσης, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 6-7 κάθε όμιλου θα παίξουν μεταξύ τους μεταφέροντας, φυσικά, τα μεταξύ τους αποτελέσματα της κανονικής περιόδου, σε έναν όμιλο playout για την αποφυγή του υποβιβασμού.Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σάβ/κο 26-27 Ιανουαρίου με τον Φοίνικα Αγυιάς να αντιμετωπίζει την νεανική  Προοδευτική Πατρών στο Δημήτριος Τόφαλος. Ο Φοίνικας τοποθετήθηκε έπειτα από κλήρωση στον 2ο Όμιλο μαζί με Ήλιδα Αμαλιάδας, Γαστούνη, ΑΕ Κ. Παναγιάς, Πύργο ’99 (κέρδισε την άνοδο μετά την απόσυρση του Κρόνου Στρεφίου), Κένταυρο Πατρών, Ολυμπιακό Πατρών και Προοδευτική

By Spyrus

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.