Στάθηκε όρθιος σε μία πολύ δύσκολη έδρα ο Φοίνικας Αγυιάς, παλεύοντας… σκυλίσια επί 40 λεπτά απέναντι σε μια σκληροτράχηλη και έμπειρη ομάδα χωρίς όμως να κατάφερει να πάρει το πολυπόθητο διπλό, αφού ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 54-48.

Στο ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα της Αγυιάς μπήκε αρκετά καλά αφού πήρε δύο φορές το προβάδισμα στο σκορ στα πρώτα λεπτά χωρίς όμως να καταφέρει να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό αφού τα συνεχόμενα λάθη στην επίθεση καθώς και οι απροσεξίες στην άμυνα έδωσαν την ευκαιρία στον Φαέθωνα να ανοίξει τη διαφορά στο +11 (20-9) στο τέλος της περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν μια πολύ διαφορετική υπόθεση αφού ο Φοίνικας μπήκε αρκετά πιο συγκεντρωμένος και κυριάρχησε απόλυτα και στις δύο πλευρές του γηπέδου κάνοντας ένα επιμέρους (6-16) και φέρνοντας ξανά το ματς στα μέτρα του. Το τέλος του 1ου μέρους βρήκε την ομάδα του Αντιρρίου να προηγείται με βραχεία κεφαλή (26-25).

Στην τρίτη περίοδο ο Φοίνικας “κόλλησε” στην επίθεση και κατά συνέπεια βρέθηκε πίσω στο σκόρ κατά την μεγαλύτερη διάρκειά του με την διαφορά να αυξάνεται ξανά υπέρ των γηπεδούχων μέχρι και το +11. Η ομάδα της Αγυιάς όμως δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη καθώς κατάφερε να επιστρέψει ξανά, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι (48-48) 3 λεπτά πριν τη λήξη. Παρόλα αυτά η κούραση και η αστοχία στα τελευταία λεπτά δεν επέτρεψαν στον Φοίνικα να ολοκληρώσει την ανατροπή και να φύγει νικητής από το Αντίρριο. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Φαέθωνα για την δίκαιη νίκη της.

Αξίζει να σημειωθεί η πραγματικά θλιβερή συμπεριφορά μερίδας φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας οι οποίοι από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα τραγουδούσαν υβριστικά συνθήματα εναντίον της ομάδας μας αλλά και των διαιτητών, χωρίς να έχει δωθεί κανένα απολύτως δικαίωμα ή να έχει παρατηρηθεί οποιαδήποτε προκλητική συμπεριφορά από την μεριά μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή η θλιβερή, χυδαία, αλλά πρωτίστως αντιαθλητική συμπεριφορά η οποία υποβαθμίζει το άθλημα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ομάδα του Φαέθωνα, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε Διοικητικό επίπεδο και ελπίζουμε ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα ατυχές περιστατικό.

Επόμενο ματς για την ομάδα μας απέναντι στον Αστέρα Τέμενης το επόμενο Σάββατο (18:00) στο Δημήτριος Τόφαλος.

By Spyrus

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.