Προ μεγάλη μας λύπη και απογοήτευση διαβάσαμε την ανακοίνωση της διοίκησης του ΠΕΑΚ Τόφαλος, για το πρόγραμμα προπονήσεων της περιόδου 2015-16, στην οποία, εκτός από το πρόγραμμα, αναφέρονται κάποια καταφρονιτικά σχόλια της διοίκησης του ΠΕΑΚ για τους υπόλοιπους αθλητικούς συλλόγους στους οποίους σύμφωνα με την ανακοίνωση, τους απαγορεύει να χρησιμοποιήσουν ένα κρατικό γήπεδο το οποίο ανήκει πρώτον στη Γ.Γ.Α., και δεύτερον σε όλους τους πολίτες της Πάτρας,

βεβαίως και στους μικρούς αθλητές.

Δεν ανήκει μόνο στα μεγάλα αθλητικά σωματεία τα οποία κάνουν κατάχρηση του γηπέδου και κερδοφορούν εις βάρους του.

Αυτοί πρέπει να παραδειγματιστούν  από άλλα σωματεία  π.χ Παναχαΐκή , Απόλλων Πατρών κτλ οι οποίοι έχοντας τις δικές τους εγκαταστάσεις αναπτύσσουν όπως θέλουν το δυναμικό τους .

 

Όσο για την <πλάκα των 5-7 ανδρών που μαζεύονται τάχα>, η διοίκηση του ΠΕΑΚ δεν έχει φροντίσει να μάθει ότι υπάρχει η Β και Γ ΕΣΚΑ-Η που απαρτίζονται από πολλές τοπικές ομάδες, τις οποίες στελεχώνουν πολλοί νέοι αθλητές από 18 ετών έως 22 ετών οι οποίοι επιθυμούν να αγωνιστούν στις <μικρές> ομάδες όπως αναφέρατε στην ανακοίνωση σας.

Επίσης, η διοίκηση του ΠΕΑΚ, να μας απαντήσει που πάνε τα περισσότερα παιδιά τα οποία δεν θέλουν να ακολουθήσουν επαγγελματικά το μπάσκετ; Στις αλάνες που πλέον δεν υπάρχουν;

Ακόμα, να μας απαντήσετε αν το γήπεδο του Τόφαλος είναι ιδιωτικό, σύμφωνα με τα νέα τιμολόγια που έχετε ανακοινώσει, ή κρατικό, που έχουν το δικαίωμα όλοι οι πολίτες να το χρησιμοποιούν, όχι βέβαια δωρεάν, αλλά με συμβολικές τιμές, αφού όλοι ως φορολογούμενοι πολίτες το έχουμε πληρώσει επανειλημμένα.

Η ανάπτυξη του σωματειακού αθλητισμού, όπως αναφέρατε, δεν είναι η χρησιμοποίηση του γηπέδου από 7 ομάδες και κυρίως από μία, η οποία έχει ευνοηθεί ιδιαιτέρως ως προς τις ώρες όπως το πρόγραμμα σας αναφέρει. Όσο επίσης, για το αν οι μικρότερες ομάδες δεν έχουν αναπτυξιακό ρόλο, αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ γιατί η διοίκηση του ΠΕΑΚ πλέον μας το έχει απαγορεύσει.

Ναι, το ΠΕΑΚ αλλάζει, γίνεται κατά το κοινώς λεγόμενον αποφασίζουμε και διατάσσουμε και όχι στηρίζουμε ένα σημαντικό μέρος του αθλητισμού της πόλης όπως είναι δημοκρατικό να γίνει.

Το Δ.Σ. Α.Σ. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓΥΙΑΣ

By Spyrus

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.