Ο Φοίνικας Αγυιάς έπασχε από έλλειψη συγκέντρωσης για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ηττήθηκε δίκαια από την ψυχομένη και γεμάτη ενέργεια ομάδα του Πύργου ’99, με 69-66. Σε κακή μέρα το διαιτητικό δίδυμο Λαμπίρη-Τσούρη που έχασε εύκολα τον έλεγχο του αγώνα.

Ηττήθηκε και η Ήλιδα (48-34), παίρνει φωτιά το πρωτάθλημα με την ολοκλήρωση του Α’ Γύρου της πρώτης φάσης.

Στα του χτεσινού αγώνα, ο Φοίνικας Αγυιάς παρότι ήταν το φαβορί του αγώνα παρουσίασε σημάδια έλλειψης συγκέντρωσης και απέτυχε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων οι οποίοι έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση όσο οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν λύσεις αμυντικά και επιθετικά. Το ημίχρονο έληξε με τον Πύργο ’99 να προηγείται του Φοίνικα με 40-27, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και το +20 στα μέσα της τρίτης περιόδου, εν μέσω της επιθετικής δυστοκίας αλλά και του εκνευρισμού που προκάλεσαν στους παίκτες του Φοίνικα τα συνεχόμενα διαιτητικά λάθη.

Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε όταν οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο τέταρτο δεκάλεπτο φτάνοντας την διαφορά στο -3 από το -20 και 5,8” πριν τη λήξη έχασαν μεγάλη ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση και να διεκδικήσουν εκεί την 7η νίκη τους.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ενός συναρπαστικού πρωταθλήματος με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται, αναμένοντας τις μάχες του Β’ Γύρου. Δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς για τον Φοίνικα Αγυιάς απέναντι στην Προοδευτική (Σάββατο 23/03) στο κλειστό Παναγία Αλεξιώτισσα με στόχο την επαναφορά στα θετικά αποτελέσματα.

By Spyrus

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.